אבטחת ענן – המכונה גם אבטחת מחשוב ענן – מתייחסת הדיסציפלינה והפרקטיקה של הגנה על סביבות מחשוב ענן, יישומים, נתונים ומידע. אבטחת ענן כוללת אבטחת סביבות ענן מפני שימוש / גישה בלתי מורשים, התקפות של מניעת שירות (DDOS), האקרים, תוכנות זדוניות וסיכונים אחרים. בעוד שאבטחת ענן חלה על אבטחה בסביבות ענן, המונח הקשור, אבטחה מבוססת ענן, מתייחס לתוכנה כמודל אספקת שירות (SaaS) של שירותי אבטחה, המתארחים בענן ולא נפרסים באמצעות חומרה מקומית או תוכנה.
תוכן עניינים
סוגי סביבות ענן
- שירותי ענן ציבוריים – מתארחים על ידי ספקי שירותי ענן של צד שלישי (למשל, שירותי אינטרנט של אמזון (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud) ובאופן כללי נגישים דרך דפדפני האינטרנט, ולכן ניהול זהויות, אימות ובקרת גישה חיוניים.
- ענן פרטי – בדרך כלל מוקדש ונגיש לארגון יחיד בלבד. עם זאת, הם עדיין חשופים לפריצות גישה, הנדסה חברתית וניצולים אחרים.
- ענן היברידי – שילוב היבטים של עננים ציבוריים ופרטיים, מאפשר לארגונים לשלוט יותר בנתונים ובמשאבים שלהם מאשר בסביבת ענן ציבורית, ובכל זאת, יוכלו להשתמש ביתרונות אחרים של הענן הציבורי בעת הצורך.
קטגוריות של שירות ענן
- תשתית כשירות (IaaS) – מאפשר מודל לפי דרישה עבור משאבי מחשוב וירטואליזציה מוגדרים מראש של מרכז נתונים (כלומר רשת, אחסון ומערכות הפעלה). המודל יכול לכלול אוטומציה של יצירת מכונות וירטואליות, וחשוב לקחת בחשבון כיצד מכונות וירטואליות מספקות, מנוהלות ומנותקות.
- פלטפורמה כשירות (PaaS) – מספק כלים ותשתיות מחשוב אחרות, המאפשרים לארגונים להתמקד בבניית והפעלת יישומי אינטרנט ושירותים. סביבות PaaS תומכות בעיקר בצוותי מפתחים, פעולות וצוות DevOps. כאן ניהול וקביעת תצורה של הרשאות ושירותים בשירות עצמי הוא המפתח לשליטה בסיכון.
- תוכנה כשירות (SaaS) – מורכב מאפליקציות שמתארחות על ידי צד שלישי ומועברות בדרך כלל כשירותי תוכנה באמצעות דפדפן אינטרנט אליו ניתן לגשת מצד הלקוח. בעוד ש- SaaS מבטל את הצורך בפריסה וניהול של יישומים במכשירים של משתמשי קצה, פוטנציאל כל עובד יכול לגשת לשירותי אינטרנט ולהוריד תוכן. לפיכך, נראות ובקרת גישה נאותות נדרשות כדי לפקח על סוגים של יישומי SaaS שאליהם נגיש, שימוש ועלות.
שיטות מומלצות לאבטחת מחשוב ענן
- אסטרטגיה ומדיניות – תוכנית אבטחה הוליסטית בענן צריכה להסביר בעלות ואחריות (פנימית / חיצונית) של סיכוני אבטחת ענן, פערים בהגנה / תאימות, ולזהות בקרות הדרושות להטמעת אבטחה ולהגעה למצב הסיום הרצוי.
- פילוח רשת – בסביבות מרובות דיירי ענן זרים, הערך איזה פילוח קיים בין המשאבים לזה של לקוחות אחרים, כמו גם בין המקרים. מינוף גישה אזורית לבידוד אירועים, מכולות, יישומים ומערכות מלאות זו מזו במידת האפשר.
- ניהול זהויות וגישה וניהול גישה לפי צורך בלבד – מינוף תהליכי ניהול זהות ואימות איתנים כדי להבטיח שרק למשתמשים מורשים תהיה גישה לסביבת הענן, ליישומים ולנתונים. לאכוף את הפריבילגיה הפחותה להגביל את הגישה המוקדמת ולהקשות על משאבי ענן (למשל, חשיפת משאבים לאינטרנט רק לפי הצורך, והפעל את היכולות / התכונות / הגישה הלא נחוצים). ודא שההרשאות מבוססות על תפקידים, וכי הגישה המוקדמת מבוקרת ומתועדת באמצעות ניטור הפעלות.ניהול נכסים בענן – ברגע שמאפשרים שירותים ונכסים בענן, יש להכפיפם תחת מערכת ניהול (כלומר ניהול סיסמאות וכו'). בקרת סיסמה (סיסמאות מוגנות ולא סודיות) – לעולם אל תאפשר שימוש בסיסמאות משותפות. שלב סיסמאות עם מערכות אימות אחרות עבור אזורים רגישים. ודא שיטות עבודה מומלצות לניהול סיסמאות.
- ניהול פגיעות – בצע באופן קבוע סריקות פגיעות וביקורות אבטחה, ותקן פגיעויות ידועות.
- הצפנה – ודא שנתוני הענן מוצפנים, במנוחה ובמעבר.
- התאוששות מאסון – היה מודע למדיניות ותהליכי גיבוי, שמירה ושחזור נתונים של ספקי הענן. האם הם עומדים בתקנים הפנימיים? האם קיימות אסטרטגיות ופתרונות לשבירת זכוכית?
- מעקב, התראה ודיווח – יישום אבטחה מתמדת וניטור פעילויות משתמשים בכל הסביבות והאירועים.
חשוב לבחור בצוות מקצועי עם ארגז כלים וידע רב על מנת להבטיח הגנה מקסימלית על המידע שלכם, אל תתפשרו על פחות מהטובים ביותר בתחום!
שיתוף ברשת
- יצירת קשר
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם
- כתבות ומאמרים
ארבעת מתקפות סייבר שחייבים להכיר
זה נראה לעיתים כמו סרט אימה, אבל זו המציאות. מתקפות
10 איומי הסייבר המובילים בשנת 2022
פושעי סייבר משתמשים במספר הולך וגדל של התקפות כדי לנצל
חמש מגמות למתקפות הסייבר ב-2022
עד לפני עשור מתקפות סייבר לא באמת היוו איום משמעותי
כיצד לוחמי סייבר מתמודדים עם התקפות סייבר בארגונים?
כבר אי אפשר להתעורר בבוקר מבלי לקרוא על עוד מתקפת
מניעת מתקפות סייבר ברכב
מתקפות הסייבר לא מדלגות על עולם הרכב ובשנה החולפת דווחו