אבטחת אתרים

איומים מתקדמים יכולים להסתתר באתרים לגיטימיים. משתמשים עשויים לסכן את הארגון שלא במתכוון על ידי לחיצה על המקום בו הם לא צריכים. מערכות אבטחת Web חוסמת אתרים מסוכנים ובודקת אתרים לא ידועים באופן אוטומטי לפני שהוא מאפשר למשתמשים להכנס עליהם.

פתרון לאבטחת Web ישלוט על השימוש באינטרנט של אנשי הארגון, יחסום איומים מבוססי-אינטרנט, וישלול גישה לאתרים זדוניים. זה יגן על שער האינטרנט באתר או בענן.

אבטחת יישומי אינטרנט היא מרכיב מרכזי בכל עסק מבוסס אינטרנט. אופיו הגלובלי של האינטרנט חושף את נכסי האינטרנט להתקפה ממקומות שונים ורמות שונות של גודל ומורכבות. אבטחת יישומי אינטרנט עוסקת באופן ספציפי באבטחה סביב אתרים, יישומי אינטרנט ושירותי אינטרנט כגון APIs.

פגיעויות נפוצות בנושא אבטחת אינטרנט

התקפות נגד יישומי אינטרנט נעות בין מניפולציה ממוקדת של מסד נתונים ועד הפרעה ברשת רחבת היקף. נסקור כמה משיטות ההתקפה הנפוצות או "וקטורים" המנוצלים בדרך כלל.

  1. סקריפטים בין אתרים (XSS) Cross Site Scripting – XSS הוא פגיעות המאפשרת לתוקף להזרים סקריפטים בצד הלקוח לדף אינטרנט על מנת לגשת ישירות למידע חשוב, להתחזות למשתמש או להערים על המשתמש לחשוף מידע חשוב.
  2. הזרקת SQL (SQi) – SQi היא שיטה שבאמצעותה תוקף מנצל פגיעויות באופן בו מסד נתונים מבצע שאילתות חיפוש. התוקפים משתמשים ב- SQi כדי לקבל גישה למידע בלתי מורשה, לשנות או ליצור הרשאות משתמש חדשות, או לתפעל או להשמיד נתונים רגישים בדרך אחרת.
  3. התקפות מניעת שירות (DoS) והתקפות מניעת שירות (DDoS) מבוזרות – באמצעות מגוון ווקטורים, התוקפים מסוגלים להעמיס על שרת ממוקד או בתשתית הסובבת אותו בסוגים שונים של תנועת התקפות. כאשר שרת כבר לא מסוגל לעבד בקשות נכנסות בצורה יעילה, הוא מתחיל להתנהג באטיות ובסופו של דבר מונע שירות לבקשות נכנסות ממשתמשים לגיטימיים.
  4. השחתת זיכרון – השחתת זיכרון מתרחשת כאשר מיקום בזיכרון משתנה במכוון, וכתוצאה מכך פוטנציאל להתנהגות בלתי צפויה בתוכנה. שחקנים רעים ינסו לרחרח ולנצל שחיתות בזיכרון באמצעות מעללים כמו הזרקת קוד או התקפות הצפת מאגר.
  5. הצפת מאגר – הצפת מאגר היא אנומליה המתרחשת כאשר תוכנה כותבת נתונים לחלל מוגדר בזיכרון המכונה מאגר. הצפת יכולת המאגר גורמת לכך שמיקומי זיכרון סמוכים יוחלפו עם נתונים. ניתן לנצל התנהגות זו כדי להזרים קוד זדוני לזיכרון, ועלול ליצור פגיעות במחשב הממוקד.
  6. זיוף בקשות חוצות-אתרים (CSRF) – זיוף בקשות חוצות-אתרים כולל הטרמה של הקורבן להגיש בקשה המשתמשת באימות או באישור שלהם. על ידי מינוף הרשאות החשבון של משתמש, תוקף מסוגל לשלוח בקשה שמתחפשת כמשתמש. לאחר פגיעה בחשבון המשתמש, התוקף יכול לסנן, להשמיד או לשנות מידע חשוב. בדרך כלל ממוקדות חשבונות מיוחסים במיוחד כגון מנהלים או מנהלים.
  7. הפרת נתונים – בשונה מווקטורי התקפה ספציפיים, הפרת נתונים היא מונח כללי המתייחס לשחרור מידע רגיש או סודי, ויכול להתרחש באמצעות פעולות זדוניות או בטעות. ההיקף של מה שנחשב להפרת נתונים הוא רחב למדי ועשוי להכיל מכמה רשומות בעלות ערך רב עד מיליוני חשבונות משתמשים חשופים.

מהן השיטות הטובות ביותר להפחתת פגיעויות?

שלבים חשובים בהגנה על יישומי אינטרנט מפני ניצול כוללים שימוש בהצפנה עדכנית, הדורשת אימות נכון, תיקון רציף של פגיעויות שהתגלו והיגיינת פיתוח תוכנה טובה. המציאות היא שתוקפים חכמים עשויים להיות מסוגלים למצוא פגיעויות אפילו בסביבת אבטחה די חזקה, ומומלץ על אסטרטגיית אבטחה הוליסטית.

ניתן לשפר את אבטחת יישומי האינטרנט על ידי הגנה מפני התקפות DDoS, שכבת יישומים והתקפות DNS:

מוגן מפני התקפות שכבת יישומים-  WAF – Web Application firewall

חומת אש של יישום אינטרנט או WAF מסייעת בהגנה על יישום אינטרנט מפני תנועת HTTP זדונית. על ידי הצבת מחסום סינון בין השרת הממוקד לתוקף, ה- WAF מסוגל להגן מפני התקפות כמו זיוף בין אתרים, סקריפטים בין אתרים והזרקת SQL.

המומחים של "סילטריו" כאן לעזור לכם לאבטח את האתר שלכם, הלא הוא חלק גדול או אולי עיקר העסק שלכם אם אתם מוכרים בצורה מקוונת בעידן הדיגיטלי, מוזמנים לפנו אלינו בכל עת, מומחי "סילטריו".

שיתוף ברשת

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם