אבטחת מידע ברשתות החברתיות הסכנות הגדולות

תוכן עניינים

צרכני המדיה החברתית, שמפרסמים פוסטים בפייסבוק ומתכתבים עם חברים באינסטגרם, לא תמיד מודעים לאיומי הסייבר שעומדים בפניהם במלך פעילותם בתחום.המדיה החברתית הפכה מזמן לפלטפורמה פופולארית, אבל יחד עם זאת, התרבו ההאקרים ובמקביל, פרשיות כמו של קיימברידג' אנליטיקה ערערו את הביטחון של משתמשים רבים. האלטרנטיבה לא חייבת להיות הימנעות מפעילות אלא התנהגות נבונה מצד המשתמש. עליו להבין מהן הסכנות וכיצד כדאי להתנהל בזהירות ובכל מקרה, בוודאי תשמחו לדעת שהיום יותר ויותר חברות משקיעות באלמנטים של אבטחת מידע ברשתות החברתיות ומציעות מערכות שונות למניעת פריצות והגנה על המידע.

יצאנו לחופש – תכף אשוב

פעמים רבות המשתמשים הם אלה שחושפים את עצמם לסכנה כאשר הם מודיעים בפוסטים חגיגיים שהם בחופש, היכן הם גרים, מוסרים פרטים אישיים אודותיהם ואודות משפחותיהם והאקרים משתמשים במידע זה כדי לחדור לחשבונות דואר אלקטרוני (כ יש להם את המדע לענות על שאלות אבטחה) ואף לייצר פרופילים פיקטיביים או כל שימוש זדוני אחר המבוסס על המידע שהמשתמש בעצמו חלק, ככל הנראה מבלי לחשוב על ההשלכות של פעולותיו. 

הקישור שהטעה אתכם

הפעילות ברשת החברתית עשויה לתעתע: מצד אחד, כל מני מבצעים, חידונים וסקרים של חברות אמינות ומצד שני, הרבה מאוד תוכן שנועד להשתלט על החשבון שלכם. פעמים רבות נשלחת לתיבת המסנג'ר הודעה פיקטיבית לכאורה מפייסבוק או אנסטגרם המבקשת לאבטח את החשבון ובמתן פרטים אישים, לרבות פרטי בנק או כרטיס אשראי למעשה מספקת להאקרים מידע סודי אודותיכם. כנ"ל לגבי לינקים שמזמינים לחצו עלי ותגלו אם זכיתם או קישורים זדוניים אחרים. יש להיזהר מפעולות פישינג של מתחזים למיניהם. פעמים רבות המשתמשים מורידים תוכנות או לוחצים על קישורים ובעקבות הלחיצה חשבונם נחסם והם אינם מצליחים להיכנס פנימה בחזרה וההאקרים מבקשים מהם כופר בעד גישה. 

הבוט שעבד עלי

בעידן של צ'אט בוטים למיניהם יותר ויותר משתמשים מנהלים תקשורת עם רובוטים ואלה עשויים להיות שגרירים של האקרים ולבקש מהמשתמש לבצע פעולות כמו מסירת מידע אישי או לחיצה על קישור שעשויה להסב נזק רב, לרבות הטמעת קוד מעקב ומניפולציות חיצוניות בפרופיל המשתמש. חשוב מאוד להיזהר באינטראקציה שמלווה באוטומציה ולבדוק מי הגורם שעומד מאחורי הבוט ושאינו גורם עוין. מהתחזות למותגים דרך פעולות כופר ועד גניבת פרטים אישיים וריגול, האיומים ברשת החברתית גוברים מיום ליום וחברות נדרשות להשקיע במערך אבטחת מידע על מנת להגן על המשתמשים והמידע שהם מוסרים. מקומות עבודה רבים משביתים כבר את האופציה של כניסה לרשתות ממקום העבודה או מנחות את העובדים כיצד לבצע גישה מאובטחת, תוך שימוש בסיסמא מורכבת, אימות דו גורמי, התקנת חומות אש למיניהן ותוספים המסייעים באבטחת המידע לאורך זמן ובעיקר התנהלות חכמה וביקורתית בתוך הרשת בתקשורת עם גורמים לא מזוהים ובחשיפת מידע אישי.

שיתוף ברשת

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם

מאמרים נוספים